TIENS ЗДРАВА ПЕРНИЦА – со Turmaline, го регулира биолошкото магнетно поле на човечкото тело, Ве опушта и полни со енергија

Наша цена: 9.720 ден

Со попуст: 9040 ден

Цената со попуст ќе ја добиете изразена на вкупната сума, на крајот на нарачката.

Начини на плаќање
 • Единствена на светскиот пазар;
 • Турмалинот испушта благи инфрацрвени зраци и негативни јони;
 • Ткаена со обоени полиестерски предива;
 • Хипоалергични за кожата;
 • Со висока воздушна пропустливост;
 • Содржи EPE пена (Бисерна волна);
 • Ги олеснува тензиите;
 • Ја балансира енергијата во телото;
 • Делува на биолошките магнетни полиња во човечкото тело;
 • Го подобрува квалитетот на спиењето;
 • Ве прави релаксирани и добро одморени наутро;
 • Се чувствувате полни со енергија;

 

Категорија Ознака:

Опис

Според традиционалната кинеска медицина, спиењето е најефтиниот и најшироко достапениот метод за да останеме здрави и долговечни. Тоа е од клучно значење за здравјето на умот и телото.

TIENS ЗДРАВА ПЕРНИЦА – со Turmaline!

 • Спиењето го регенерира телото, затоа неговиот недостаток има негативно влијание врз нашето расположение и изглед.
 • Една од главните функции на сонот е “исклучување” на активноста на централниот нервен систем.
 • Во овој период, започнува да се “обновува”, односно да го обновува мозокот од било каква “штета” и ги меморира новите информации.
 • Ова значи дека сонот го чисти мозокот за време на разните биохемиски процеси кои се одговорни за долготрајната меморија.
 • Спиењето, исто така, влијае на функциите на имунолошкиот систем и секрецијата на одредени хормони, како што е хормонот за раст.
 • Според традиционалната кинеска медицина, токсините се елиминираат за време на спиењето, со дејство на лимфниот систем, црниот дроб, белите дробови и дебелото црево. Секоја фаза на чистењето се јавува помеѓу 21:00 и 7:00 во двочасовни циклуси, па затоа е важно спиењето да не се нарушува во овој период.
 • Здравата перница TIENS се базира на традиционалната кинеска медицина, има форма која е специјално направена за да обезбеди идеална поддршка за цервикалните пршлени.
 • Направена е од лесна и мека бисерна волна која ја задржува нејзината форма.
 • Поради еластичните својства на волната, перницата обезбедува силна поддршка на вратот, со помал притисок врз цервикалните пршлени и спречување на болки во вратот за време на спиењето предизвикани од гравитацијата.
 • Благодарение на составот – природна волна со turmaline – комбинацијата на магнетно поле, инфрацрвена светлина и негативни јони, перницата одржува правилното функционирање на клетките во организмот и го подобрува нивното полнење со кислород.
 • Спиењето на здравата перница го балансира биолошкото магнетно поле на човечкото тело, го намалува замор, ги подобрува долговечноста и квалитетот на спиењето.

 

СВОЈСТВА НА МАТЕРИЈАЛОТ ОД КОЈА Е ИЗРАБОТЕНА:

 • Здравата перница на TIENS е направена од турмалинова антибактериска ткаенина која ја има поминато проверката за акредитација на SGS сертификат. Таа значајно го намалува растот на бактериите и не содржи формалдехид.
 • Нефритисот ги стимулира нервните завршетоци и обезбедува одмор за мозочните клетки. Ги смирува нервите.
 • Природниот аметист го олеснува активирањето на колатералните канали, помага при несоница и го подобрува квалитетот на спиењето.
 • Турмалинот испушта негативни јони и благи инфрацрвени зраци;

Инфрацрвените зраци имаат способност да ја потикнуваат циркулацијата на крвта, да минуваат низ микроциркулацијата, да ја забрзаат регенерацијата на клетките и да ја ублажат непријатноста на вратот.
Негативните јони имаат антибактериско дејство, ги уништуваат бактериите, го чистат воздухот, помагаат во рамнотежата на циркулацијата, го отстрануваат заморот, ги релаксираат мускулите на вратот и рамената.

 

ИЗРАБОТКА

 • Мрежата од честичките е ткаена со обоени полиестерски предива со голема цврстина; имаат истата густина и се хипоалергични за кожата. Ткаенината има висока воздушна пропустливост. Во исто време, во комбинација со вез техника, производот е прекрасно изработен.
 • Содржи EPE пена (Бисерна волна) – лесна и отпорна на притисок;
 • Бисерската волна е лесна, мека и делува како добар тампон кој помага во поддршката на вратот, со што се ослободува тензијата во вратот, а со тоа се намалува можноста за повреда на вратот за време на спиењето предизвикано од гравитацијата.

Дополнителни информации

Тежина 0.5 кг
Затвори мени
Почетна
0
Барај
Врати се
×
×

Cart