TIENS – ФОС СИРУП, 6 X 10 ML (60ML)

Наша цена: 700 ден

Со попуст: 651 ден

Цената со попуст ќе ја добиете изразена на вкупната сума, на крајот на нарачката.

Начини на плаќање

Додаток во исхрана, Тиенс ФОС Сируп

  • Го стимулираат растот и активноста на бактериите во дебелото црево;
  • Го подобруваат варењето на храната.

 

Обезбедува

  • Правилната функција на дигестивниот систем;
  • Рамнотежа на овој специфичен “екосистем”;
  • Формирање на правилна цревна микрофлора;
  • Надополнувањето на цревната флора;
  • Изобилува со корисни пробиотски бактерии;
  • Важно ако гастроинтестиналниот тракт претрпи промени во составот на флората.

 

Се препорачува на лица кои сакаат да ја надополнат дневната исхрана со растворливи влакна. Растворливите влакна ФОС се извор на енергија за цревната микрофлора.

Категорија Ознака:

Опис

Тиенс ФОС Сируп

Во традиционалната кинеска медицина големо внимание се посветува на правилната функција на дигестивниот систем.
Според источните народи, дигестивниот систем е фундамент на здравјето. Оттука произлегува и популарноста на додатоците во исхраната кои го подобруваат варењето на храната и правилната функција на целиот дигестивен тракт.
Меѓу сите додатоци од овој тип свое место наоѓа и се издвојува Тиенс ФОС Сирупот.

Цревната микрофлора има големо влијание врз нашето здравје. Содржи и корисни соеви но и негативни кои можат сериозно, негативно да влијаат на целиот организам. Во согласност со најновите податоци, помеѓу 400 и 500 различни микробни видови живеат во цревата. Вкупната маса на човечките цревни бактерии е помеѓи 1 и 1.5 кг. Составот на цревната микрофлора е од клучно значење за правилна функција на целото тело. Во исто време, рамнотежата на овој специфичен “екосистем” може да биде нарушен на пример со земањето лекови, антибиотици, стрес или едноставно со процесот на стареење.

Корисните пробиотски бактерии (Bifidobacterium and Lactobacillus), кои доминираат и природно се појавуваат во дигестивниот тракт на здравиот организам. Клиничките истражувања го потврдуваат нивното вредно влијание врз дигестивниот систем и формирањето на правилна цревна микрофлора.

Во насока на зголемување на корисните бактерии во цревната микрофлора, истите може да се обезбедат со земање на ферментирани млечни производи или пак фермацевски препарати. Растот на пробиотските организми може да се постигне и со вклучување на пребиотици во исхраната. Станува збор за несварливи прехрамбени состојки кои го стимулираат растот или активноста на бактериите кои го населуваат дебелото црево и обезбедуваат корист за здравјето на домаќинот. А според источната медицина од дебелото црево започнува доброто здравје.

Предноста на пребиотиците е фактот дека тие се разградуваат само во дебелото црево, додека нивното предходно патување низ дигестивниот тракт не влијае на нивните својства. Пребиотиците опишани и произведени на индустриско ниво досега се сите сахариди.

Тие вклучуваат голем број несварливи олигосахариди и некои полисахариди. Пребиотик полисахариди вклучуваат инулин и некои видови на скроб отпорни на дејство на дигестивните ензими. Меѓу олигосахаридите со документирани пребиотски својства се фрукто-олигосахаридите (ФОС). Токму на нивните квалитети се базира ФОС сирупот.

Фрукто-олигосахаридите ФОС се вид на растворливи влакна кои се наоѓаат во растенијата, како што се цикоријата, пченката, аспарагусот, артичоките и сојата. Не можат да се варат во тенкото црево. Наместо тоа патуваат до долниот дел на цревата каде што функционира како пребиотик, извор на храна за цревната микрофлора. Цревната микрофлора кај луѓето ги претвора ФОС во краток синџир масни киселини , кои ги хранат клетките на дебелото црево и ги обезбедуваат сите други придобивки.

Можни ефекти од компонентите на производот:

– Фруктоолигосахариди (ФОС) are common ingredients in probiotics; they promote bacteria and their growth. As a natural prebiotic, this product can be supplemented when taking probiotics to help replenish the gut flora. This is particularly important if the gastrointestinal tract has undergone changes in the composition of the microflora. се вообичаени состојки во пробиотиците; ги поттикнуваат бактериите и нивниот раст. Како природен пребиотик, овој производ може да се надополни при земање пробиотици за да помогне во надополнувањето на цревната флора. Ова е особено важно ако гастроинтестиналниот тракт претрпи промени во составот на флората.

Нето содржина: 60 ml (6 кесички x 10 ml).

Состојки: ФОС сируп (80% фрукто-олигосахариди).

Состојки со нутритивен и/или физиолошки ефект:

Состојки: во 1 кесичка во 2 кесички % НХВ*
ФОС сируп 10 ml 20 ml

Дополнителни информации

Тежина 0.1 кг
Затвори мени
Почетна
0
Барај
Врати се
×
×

Cart