HITOZAN – ЗА ДЕТОКСИТАЦИЈА, обновува лимфни садови, го чисти црниот дроб, зголемува имунитет, при онколошки заболувања

Наша цена: 3.050 ден

Со попуст: 2837 ден

Цената со попуст ќе ја добиете изразена на вкупната сума, на крајот на нарачката.

Начини на плаќање
 • Содржи  85%, хитин 15%, што е уникатно прочистена супстанција за апсорпција на сите токсични материи во организмот;
 • Хитозан ги регулира сите биолошки процеси и функции и создава најоптимални услови за биолошка рамнотежа;
 • Го забавува процесот на стареење, го зајакнува организмот,  овозможува брзо закрепнување;
 • Ја подобрува  функцијата на црниот дроб;
 • Стабилизира кисела средина, го зголемува имунитетот;
 • Ја подобрува енергетската размена во организмот, носи кислород до секоја клетка;
 • Ги апсорбира и отстранува штетните материи од телото;
 • Хитинските влакна ги врзуваат и отстрануваат жолчните киселини и холестеролот од дигестивниот систем;
 • Го намалува нивото на ЛДЛ холестеролот во крвта;
 • Хитозан може да зарасне изгореници и повреди, како и да го забрза процесот на заздравување на раните;
 • Направен е врз основа на теоријата на Традиционалната Кинеска Медицина;

 

Пакувањето содржи 100 капсули

Категорија Ознака:

Опис

Доколку ни се јавите пред секоја нарачка ќе добиете посебни поволности – шема за пиење на суплементите според Вашата дијагноза а изготвена во консултација со наш доктор! Тел: 078/ 363 – 414

ОПИССОСТАВ

TIENS Хитозанот е класифициран како растворливи влакна. Како и другите растворливи природни диететски влакна се важни за функционирањето на дигестивниот тракт.

Хитозанот заедно со целулозата се најзастапените полисахариди (сложени јаглехидрати) на земјата. Направено е од хитин кој се наоѓа во лушпите на раковите, инсектите и во клеточните ѕидови на некои видови габи. Како природно соединение, тој е нетоксичен и биоразградлив, потполно безбеден за животната средина. Ова е причината зошто таа станува широко применета не само во додатоците на храна, туку и во хуманата и ветеринарната медицина, козметологијата или биотехнологијата во широка смисла. Специјалистите за исхрана обично го нарекуваат хитозанот шести – по протеините, мастите, шеќерите, минералните соединенија и витамините, есенцијален елемент за живот.

 

 

TIENS Chitosan се произведува од лушпите на црвените ракови од ногата. Се карактеризира со многу висок – 85% степен на деацетилација на хитин. Колку е поголем степенот на деацетилација на ова органско соединение, толку е посилна биохемиската активност на добиениот хитосан. Оттука, формулата е неверојатно ефикасна.

Според публикацијата, хитозанот има уникатна структура бидејќи има позитивно наелектризирани амино групи со иста pH вредност како и дигестивниот тракт. Аминските групи се врзуваат за негативно наелектризираните молекули како што се липидите и жолчката, спречувајќи ги да се апсорбираат и складираат од телото.

 

Дополнителни информации

Тежина 0.1 кг
Затвори мени
Почетна
0
Барај
Врати се
×
×

Cart